*

Verbazing in Assen: ‘Niets over Zandvoort vernomen van FOM of Liberty Media’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

2 november 2018 11:34

Verbazing in Assen: ‘Niets over Zandvoort vernomen van FOM of Liberty Media’
Red Bull

In Assen is men op zijn zachtst gezegd verrast door het nieuws dat de Formule 1-organisatie zijn voorkeur zou hebben uitgesproken voor Zandvoort. Daar zou dan in 2020 voor het eerst in 35 jaar een Nederlandse Grand Prix georganiseerd moeten worden. “Officieel hebben wij van FOM en Liberty Media geen geluiden in die richting ontvangen”, zegt TT Circuit-voorzitter Arjan Bos.

Lees ook: ‘Zandvoort kan tekenen om GP van Nederland per 2020 terug te halen’

Bos moest het nieuws dus uit de krant vernemen wat toch wel enigszins opmerkelijk te noemen is. “We hebben kennis genomen van de berichtgeving in De Telegraaf. Als de Formule 1 in de toekomst daadwerkelijk naar Zandvoort komt, zou dat geweldig zijn voor Nederland en zullen we de mensen in Zandvoort van harte feliciteren.”

In Drenthe droomt men al enige tijd van een Grand Prix. Verkenners van de Formule 1-organisatie zijn dit jaar tijdens de TT wezen kijken en oordeelden positief. Bos hoopt boven alles voor de Nederlandse racefans dat de F1 überhaupt naar Nederland komt, of dat nou in Assen of Zandvoort gebeurt.

Lees ook: Charlie Whiting onder de indruk van glooiingen en omgeving circuit Zandvoort

“Als de keuze inderdaad op Zandvoort zou vallen, kunnen we gerust concluderen dat de rijke racehistorie van Zandvoort op het gebied van Formule 1 kennelijk de doorslag heeft gegeven”, aldus Bos. “Voorop staat dat het voor alle Max Verstappen-fans prachtig zou zijn als Nederland op enig moment zowel de Formule 1 als de MotoGP in huis heeft.”