*

Max Verstappen: ‘Het belangrijkste is dat we er meteen goed voor staan’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

15 februari 2018 14:20

Max Verstappen: ‘Het belangrijkste is dat we er meteen goed voor staan’
Red Bull

Max Verstappen hoopt dat de RB14 niet alleen mooi is, maar ook snel zal blijken te zijn. “Het belangrijkste is dat we er vanaf het begin goed bij zitten en niet net als vorig jaar een achterstand hoeven goed te maken.”

Volgens Verstappen ziet alles er positief uit voor het komende seizoen. “Behalve de halo, die is erg lelijk”, stelt hij. “En zwaar, wat niet in mijn voordeel is aangezien ik een van de langere en zwaardere coureurs ben. Maar ik ga er mijn trainingsaanpak voor veranderen, want dan zou ik daar last van krijgen tijdens de races.”

Een specifiek doel heeft Verstappen niet voor ogen. “Je doet natuurlijk altijd je best”, verklaart hij. “Dus ik heb geen doelen nodig om me te motiveren. Elke race is een kans om te winnen. We weten niet hoe we ervoor staan ten opzichte van de concurrentie, daarom houden we met iedereen rekening. Zelfs al zijn er teams die niet om het kampioenschap strijden, moet je altijd op je hoede zijn.”

Verstappen heeft genoten van zijn vrije tijd, maar verheugt zich erop weer aan het werk te gaan. “Vakanties zijn leuk en goed om de batterij op te laden, maar we kunnen inmiddels niet meer wachten tot we weer aan de slag mogen”, zegt Verstappen, die zijn winter voornamelijk in Oostenrijk en Monaco doorbracht. “Heel ontspannen. We reizen al zo veel gedurende het seizoen, dat je eigenlijk gewoon behoefte hebt aan twee of drie weken zonder al te veel activiteit.”

Bekijk het volledige interview in de video van Red Bull, waarin Verstappen onder meer vertelt waar hij blij en kwaad van wordt, wat zijn hoogtepunten van 2017 waren en hoe hij over Daniel Ricciardo denkt (‘hij heeft een charmante lach’):