*

Max Verstappen: ‘We maken hier goede kans’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

28 juli 2017 16:57

Max Verstappen: ‘We maken hier goede kans’
Racepictures

Max Verstappen is tevreden na de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Hongarije. “Het ziet er goed uit”, zegt de Red Bull-coureur.

Verstappen noteerde in de eerste vrije training de vierde tijd en eindigde de tweede sessie als zesde, teamgenoot Daniel Ricciardo was in beide trainingen de snelste. Daar trekt Verstappen zich aan op.

“Het ziet er goed uit”, zegt Verstappen op zijn eigen website. “Beter dan tijdens de vorige races. Ik denk dat we hier een goede kans maken. We zitten erbij, dus dat is positief. We moeten de balans nog iets verbeteren om echt tevreden te kunnen zijn met de auto, maar wat de snelheid betreft ziet het er goed uit. ”

In de eerste vrije training had Verstappen nog niet helemaal het goede gevoel, maar na enkele aanpassingen aan de auto ging het een stuk beter. Alleen kon hij door rode vlaggen, door crashes van Wehrlein en Palmer, op ongunstige momenten niet al zijn snelle ronden afmaken.

Verstappen verwacht een spannende kwalificatie: “Hoewel Hamilton zijn tijd vandaag neerzette op de zachte banden, dus die zal er morgen sowieso goed bij zitten. Mercedes zal in de kwalificatie ook nog wel wat meer uit de motor kunnen halen, maar dat hebben ze nu ook echt nodig. Het lijkt meer open te liggen dan eerder dit jaar het geval was, dus hopelijk kunnen we het gevecht aangaan.”

Gerelateerd