*

McLaren begint sterk aan Chinees raceweekend

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

10 april 2015 13:05

McLaren begint sterk aan Chinees raceweekend
Racepictures

McLaren is voor 2015-begrippen sterk uit de startblokken gekomen tijdens de eerste twee vrije trainingen op het Shanghai International Circuit. Jenson Button stuurt zijn bolide zowaar naar een plekje bij de beste tien.

De Engelsman is dan ook tevreden over zijn dag die hij bestempelt als ‘redelijk goed’. Een tiende klassering is voorwaar niet slecht, maar Button houdt een slag om de arm als het gaat over hoe die klassering tot stand is gekomen: “Ik denk dat wij vandaag qua pure snelheid al het maximale uit de auto hebben weten te halen, terwijl andere teams dat punt misschien nog niet hebben bereikt.”

“Dat neemt niet weg dat de auto gewoon goed te besturen valt, met name op de zachtere rubbercompound. Onze snelheid over een vliegende ronde lijkt hier dan ook beter dan onze racepace, terwijl dat in Maleisië precies andersom was. Ik verwacht echter dat we ons op dat vlak nog kunnen verbeteren. Ik kijk dan ook uit naar de rest van het weekend.”

Fernando Alonso
De Spanjaard, die eerder deze week te kennen gaf dat McLaren hoogstwaarschijnlijk het laatste team is waar hij voor zal rijden, moest in beide sessies tijd en plaatsen toegeven ten opzichte van zijn teamgenoot, maar daar maalt hij geen moment om. Sterker nog, hij spreekt van een ‘erg positieve dag’.

“We hebben ’s sochtend een aerodynamisch prgramma afgewerkt, waarna we in de middag wat gerichter met de afstelling aan de slag konden. Alle updates lijken prima te doen waarvoor we ze hebben meegenomen en ze lijken ons vooralsnog wat meer naar de middenmoot te helpen.”

“Het gaat er nu om dat we dit soort progressie blijven boeken zoals we dat al vanaf het begin van het seizoen doen. Tegelijkertijd mogen we niet al te optimistisch worden na één goede dag, aangezien de concurrentie op zaterdag vaak wat meer tijdwinst weet te vinden dan wij. We zullen zien of dat ook morgen weer het geval is.” 

Lees meer over

Alonso Button Mclaren