Jenson Button en Kevin Magnussen staan er met een zevende en achtste tijd prima bij op de eerste dag in Silverstone. Het McLaren-duo wil graag het gevecht aangaan met Force India.

Jenson Button is met twee keer de zevende tijd tevreden over wat hij zijn thuispubliek heeft kunnen geven. “Dit was een goede dag en hopelijk kunnen we de fans de rest van het weekend een mooie show voorschotelen.”

“De auto voelde redelijk goed aan, al zoeken we nog naar de juiste balans voor de hogesnelheidsbochten”, gaat Button verder. “Het blijkt voor ons een hele opgave om de hardere banden op temperatuur te krijgen. Dat is niet alleen aan het begin van een run het geval, maar ook nadat we van het gas moeten gaan vanwege verkeer of een gele vlag. Gelukkig werken de zachtere banden wel goed onder onze auto en gaan ze bovendien redelijk lang mee.”

Kevin Magnussen verbeterde zich van een tiende tijd in de eerste sessie naar een achtste tijd in de tweede sessie. Hoewel de Deen vermoedt dat de McLaren meer thuis is op een langzamere baan, ziet hij niet in waarom het team niet kan strijden om een handjevol punten: “Het is op dit moment moeilijk in te schatten hoe Williams ervoor staat, maar de Force India’s moeten toch binnen ons bereik liggen.”

“Ik vind het geweldig om over deze baan te rijden en ik kijk dan ook uit naar de rest van het weekend. Ik denk dat punten scoren absoluut tot de mogelijkheden behoort.”