*

McLaren bevestigt Alonso voor 2018

Eelco den Boer

Eelco den Boer

19 oktober 2017 17:46

McLaren bevestigt Alonso voor 2018

Fernando Alonso blijft in 2018 bij McLaren. Dat heeft het team voorafgaand aan de Grand Prix van Amerika bevestigd.

“Het is fantastisch mijn relatie met McLaren te kunnen vervolgen. Mijn hart vertelde me ook hier te blijven. Ik voel me hier thuis. Dit is een fantastisch team, vol geweldige mensen”, zegt Alonso, die ook zegt ‘ontzettend blij’ te zijn voor McLaren te mogen racen.

Ondanks zijn uitstapje naar de Indy 500 en zijn jacht op de ‘Triple Crown’ heeft Alonso altijd benadrukt dat de Formule 1 zijn hoogste prioriteit heeft, maar alleen als hij vooraan kan meestrijden. Naast McLaren had hij echter weinig betere opties, aangezien de stoeltjes bij de topteams al zijn gevuld. Alonso moest dus de afweging maken of hij voldoende perspectief zag bij McLaren of toch liever zijn racecarrière elders zou voortzetten.

“McLaren beschikt over de technische mogelijkheden en financiële middelen om in staat te zijn snel races en titels te winnen in de Formule 1. De laatste jaren zijn niet makkelijk geweest, maar we zijn niet vergeten hoe je moet winnen en ik geloof dat het spoedig weer zover kan zijn.”

Alonso liet zijn ongenoegen over het gebrek aan progressie bij McLaren en vooral Honda steeds nadrukkelijker blijken. Hij liet zelfs doorschemeren te vertrekken als McLaren met Honda verder zou gaan. McLaren wil de topcoureur niet laten gaan en besloot daarom Honda in te wisselen voor Renault.

Nadat het hem bij Ferrari niet lukte zijn felbegeerde derde wereldtitel te behalen, stapte Alonso voor 2015 over naar McLaren. De samenwerking met Honda bracht echter niet het succes waarop werd gehoopt. In plaats van mee te strijden om de titel, moest Alonso genoegen nemen met vechten voor een paar WK-punten.

Lees meer over

Alonso Honda Mclaren