Grote woorden uit Woking: McLaren geeft aan dat het een auto bouwt voor 2019 die is gebaseerd op het ontwerp van Red Bull. Bij het ontwerp van de MCL34 worden verschillende aerodynamische concepten van het Oostenrijkse team gebruikt.

Het mag geen geheim zijn dat McLaren de afgelopen jaren niet naar behoren heeft gepresteerd. Het team dat ooit vooraan meedeed en de kampioenschappen aaneenreeg, rijdt sinds de introductie van de V6 achter de feiten aan. Hoewel de motor van Honda zeker geen krachtpatser was en bovendien onbetrouwbaar bleek, doet het team het met een Renault achterin het dit jaar niet veel beter. De schuld kan niet meer bij de aandrijving gelegd worden, maar moet nu ook in de wagen zelf worden gezocht.

Red Bull wordt al jaren tegengehouden door een achterblijvende motor en in tegenstelling tot Mclaren is het chassis wel beter dan de prestatie laten zien. Dat is precies de reden waarom McLaren het concept van Red Bull heeft afgekeken.

Sportief directeur Gil de Ferran van McLaren is in gesprek met de Spaanse krant AS in ieder geval positief over volgend jaar. “Ik denk dat de verandering in de reglementen voor volgend jaar waarschijnlijk gunstig zijn voor ons, maar we gaan de strijd aan met zeer goede teams. Ik heb veel respect voor onze rivalen, we moeten dus afwachten hoe we in het begin van het jaar ervoor staan.”

Sainz: ‘McLaren was niet eerste keuze’
McLaren treedt volgend jaar aan met een volledig nieuwe line-up. Lando Norris mag zijn debuut in de Formule 1 maken en Carlos Sainz komt over van Renault. Daar moest de Spanjaard noodgedwongen vertrekken nadat Daniel Ricciardo werd aangetrokken.

Sainz voelt echter geen enkele wrok tegenover Renault. “Ik heb een hele goede relatie met iedereen in het team. Daarom wilde ik de laatste races nog goed presteren. Je hoort mij nooit iets slechts zeggen over Renault of het aantrekken van Ricciardo. Het enige wat ik jammer vind is dat ik niet meer tijd heb gekregen bij Renault”, geeft Sainz aan tegenover Autosport. Overstappen naar McLaren was dan ook niet de eerste keuze van Sainz. “De situatie zorgde ervoor dat ik op dit punt terecht kwam. Maar ik weet zeker dat ik bij McLaren een succesvolle tijd tegemoet ga.”