McLaren-coureurs Kevin Magnussen en Jenson Button deden weinig voor elkaar onder in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Magnussen begint morgen als zevende, Button als achtste.

Het verschil tussen de Deen en de Brit was uiteindelijk 0,075 seconde. Magnussen denkt echter dat hij er wellicht meer uit had kunnen halen, terwijl Button moet toegeven dat het laatste deel van zijn laatste vliegende ronde wat rommelig was.

Helemaal ontevreden is nummer acht Button echter zeker niet, want de wereldkampioen van 2009 reed naar eigen zeggen in Q3 zijn ‘beste rondje van de dag’. “Het was een prima poging. Het enige wat jammer is, is dat ik wat blokkeerde bij het ingaan van de chicane. Ik weet eigenlijk niet eens of ik daardoor tijd verloor, maar het was wel wat rommelig.”

Magnussen heeft genoten van het kwalificeren op Suzuka in zijn MP4-29, maar laat toch optekenen dat hij ‘licht teleurgesteld is met P7’. “Want mijn laatste run in Q3 was niet perfect. Ik maakte een aantal foutjes tijdens mijn ultieme vliegende ronde en heb daardoor waarschijnlijk een paar tienden laten liggen.”

Zondag
Wat de race van zondag betreft, blikken beide McLaren-coureurs kalm vooruit, onbekommerd door wat voor weer het wordt. “Ik merk morgen als ik uit het raam van m’n hotelkamer kijk wel wat voor weer het is, over die tropische storm maak ik me nu nog niet druk”, meldt Magnussen.

Button maakt het niet uit wat voor weer het wordt. “Ook ik neem het zoals het komt. Er zit namelijk niet al te veel verschil tussen onze regen- en droogweer-afstelling”, aldus de Engelsman die vaak uitblinkt in races die onder natte – en vooral ook wisselvallige – omstandigheden worden verreden.