Sergio Pérez en Jenson Button starten de Grand Prix van Monaco vanaf de zevende en negende plaats. Ze hadden op meer gehoopt, maar ze weten ook dat hun niks te verwijten valt.

Sergio Pérez spreekt na afloop van Q3 van een nagenoeg perfect rondje. “Het is alleen zo jammer dat het me maar een zevende startplaats oplevert”, klinkt het ontluisterend. “Desondanks heb ik een ijzersterke kwalificatie achter de rug, waarin ik het ware potentieel uit de auto heb gehaald.”

“We weten dat we er nog niet zijn en dus zullen we hard moeten werken. Het team heeft hier tot nu toe geweldig werk afgeleverd en hopelijk kunnen we morgen gezamenlijk de jacht openen op zoveel mogelijk punten. In Monaco kan immers van alles gebeuren.”

Jenson Button

De gewezen aanvoerder van McLaren, Jenson Button, zoekt na afloop van Q3 vooral naar antwoorden: “Ik heb geen idee wat er mis ging. Ik had totaal geen snelheid in Q3, een probleem dat eerder ook aan het eind van Q2 de kop op stak. Het is jammer, aangezien de kwalificatie verder prima verliep. Het team stuurde me op de juiste momenten op de juiste banden naar buiten. We hebben goed ingespeeld op de moeilijke omstandigheden. Morgen wordt een lastige race vanaf de negende startplaats, maar ik kon er in dit geval weinig aan doen.”

Martin Whitmarsh

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh looft na afloop van de kwalificatie zijn coureurs vanwege hun foutloze optreden: “Ze hebben het geweldig gedaan. Het is jammer dat Jenson niet verder naar voren staat. We weten echter nog niet waar zijn gebrek aan vermogen vandaan kwam. De race van morgen is een lange rit, waarin ongetwijfeld fouten gemaakt gaan worden. Het is aan ons om die achterwege te laten.”