Lando Norris zou in 2018 wel eens de opvolger van Jenson Button kunnen worden als reservecoureur van het team van McLaren. Dat zegt teambaas Eric Boullier.

De zeventienjarige Norris is al een protegé van McLaren, als onderdeel van het Young Driver Programme waar ook de Nederlander Nyck de Vries deel van uitmaakt.

Norris racet momenteel in het Europees Kampioenschap Formule 3, waarin hij met enorme voorsprong aan kop gaat in de stand en komend weekend definitief beslag kan leggen op de titel.

Momenteel is de 37-jarige Button McLarens reservecoureur – hij verving Fernando Alonso dit jaar in Monaco – maar de Brit is voor volgend jaar op zoek naar een racezitje in een andere klasse.

Mocht Button dat vinden en zijn taken als McLaren-reserve niet meer kunnen vervullen, dan is Norris een optie als vervanger, vertelt teambaas Boullier.

“We moeten dan op zoek naar een nieuwe reserve en dat zou Lando kunnen zijn. Als hij de Formule 3-titel pakt, wat zeer waarschijnlijk is, heeft hij namelijk genoeg punten voor een superlicentie.”

“Ik ben ook onder de indruk van Lando”, vertelt Boullier, die vindt dat Norris duidelijk een volgende stap heeft gezet als coureur, nadat hij van de zomer voor McLaren testte.

Tijdens die test maakte Norris niet alleen veel indruk op Boullier, maar ook op McLaren-directeur Zak Brown. Brown verklaarde onlangs Norris in 2018 in de Formule 2 te willen laten racen.