*

McLaren denkt na over aandeel in F1

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

McLaren denkt na over aandeel in F1
Racepictures

McLaren denkt na over het voorstel van Liberty Media aan de teams om aandeelhouders in de Formule 1 te worden. Dat zegt Zak Brown, uitvoerend directeur van het team.

Eind december kwam naar buiten dat CVC Capital en Liberty Media – respectievelijk de verkopende partij en aanstaande grootaandeelhouder van de Formule 1 – de teams hebben benaderd om een belang in de sport te nemen. Het zou daarbij puur om een investering gaan, waar geen zeggenschap voor de teams tegenover staat.

Ten overstaan van Sports Business Daily laat McLaren-topman Zak Brown weten dat zijn team het ‘geweldig’ vindt dat Liberty Media de teams dit aanbod heeft gedaan. “Want het zou erg goed zijn om in de sport te investeren, ook al doen we dat natuurlijk ook al door hoezeer we in ons team zelf investeren.”

“Liberty Media is recentelijk naar voren gekomen met dit voorstel en het is al een redelijk verfijnd plan. We overwegen het nu, waarbij de beslissing uiteindelijk aan onze aandeelhouders is”, meldt Brown, die erkent dat het – aangezien investeren in dit geval geen inspraak betekent – om een ‘financiële beslissing’ gaat.

“Er zijn verder, denk ik, veel interessante manieren om vorm te geven aan de manier waarop de sport in de toekomst bestuurd dient te worden. Als investeerder een bestuurszetel krijgen is denk ik een manier om dat te doen, maar het is niet de enige manier”, aldus Brown.

Volgens de eerdere berichten heeft Liberty Media alle teams de mogelijkheid geboden te investeren, maar is vooraf bepaald dat een team geen belang mag hebben dat groter is dan vijf procent.

Liberty Media zou bereid zijn om maximaal twintig procent van de aandelen met de teams te verhandelen, met een richtprijs van veertig miljoen euro voor een belang van één procent.

Brown (links) met CVC Capital-topman Donald MacKenzie.

Lees meer over

Brown Mclaren