De Formule 1-teams zouden tot en met eind januari de tijd hebben om te kijken of ze een aandeel in de sport willen nemen. Dat bericht Auto, Motor und Sport.

Volgens informatie van de doorgaans goed geïnformeerde Duitse publicatie ligt er een voorstel voor de teams om een gezamenlijk belang van twintig procent in de Formule 1 te nemen.

De verkopende partij – CVC Capital, de grootaandeelhouder tot Liberty Media de Formule 1 in kwartaal één van 2017 definitief overneemt – zou samen met Liberty Media echter wel enkele voorwaarden stellen.

Zo zou er bijvoorbeeld zijn bepaald dat geen team in z’n eentje meer dan vijf procent van de aandelen in handen mag hebben, terwijl de teams – als ze de twintig procent kopen – geen stemrecht krijgen.

De teams zouden dus wél aanwezig mogen zijn als de bestuursraad van Liberty Media bijeenkomt om over sportieve of technische zaken te spreken, maar hier niet over mogen stemmen.

Volgens Auto, Motor und Sport is het voorstel daarom ‘weinig aantrekkelijk’ voor de teams, aangezien de Duitse publicatie weet te melden dat ze, los van dividend, juist wél zeggenschap willen hebben.

Wat verder niet positief zou zijn, in elk geval voor de kleine teams, is de vraagprijs: voor elk aandelenpakket dat gelijkstaat aan een belang van één procent, moet 40 miljoen euro worden betaald.

Liberty Media zou er naar verluidt toch veel aan gelegen zijn de teams middels een aandelenconstructie aan de sport te binden, want teams die aandeelhouder zijn, zullen de Formule 1 niet snel verlaten.

Mochten de teams geen belang in de sport willen nemen of niet op tijd reageren, dan zou CVC Capital vrij zijn om de aandelen in kwestie aan andere partijen te verkopen.