Was in de ochtendsessie Jenson Button namens McLaren de voornaamste uitdager van het immer dominante Mercedes-duo, in de middag nam teamgenoot Kevin Magnussen die taak op zich.

Het leek allemaal op rolletjes te gaan voor de formatie uit Woking. Beide coureurs meldden zich bovenaan de tijdenlijsten. De heren Button en Magnussen willen daar zelf nog niet teveel conclusies uit trekken, omdat ‘niet iedereen in gelijke mate op zoek is naar snelle rondetijden”, aldus Kevin Magnussen.

“Het is een nieuw circuit en iedereen kiest voor een andere benadering van de afstelling”, gaat de Deen verder. “Wat ik wel kan bevestigen, is dat ik het persoonlijk een leuk circuit vind. In de simulator en tijdens de baanwandeling op donderdag zag de baan er maar zo zo uit, maar in werkelijkheid valt het alleszins mee. Het circuit biedt veel grip en de Pirelli’s houden zich boven verwachting goed. Misschien dat we daardoor niet minder pitstops gaan zien tijdens de race.”

Jenson Button laat eveneens weten dat de auto vanaf minuut één snel was: “Met een lege benzinetank was de balans nog niet helemaal top, maar we hebben nog een dag om daaraan te werken.”

“Het lijkt erop dat onze auto heel goed bij de karakteristieken van dit circuit past. Toch kan de rangorde morgen zomaar weer anders zijn, dus we mogen ons nog niet rijk rekenen. In de simulator leek het circuit niet veel aan, maar daar moet ik nu op terugkomen. Men heeft hier een fraai parcours neergelegd. Sommige delen zijn zelfs wat hobbelig, maar dat maakt het alleen maar een beetje spannender.”

Beide coureurs geven tevens, net zoals veel collega-coureurs, te kennen dat de gedachten uit blijven gaan naar Jules Bianchi: “Hij wordt gemist.”