*

McLaren verwacht sterk te zijn in Monaco

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

McLaren verwacht sterk te zijn in Monaco
Racepictures

McLaren denkt in Monaco sterk voor de dag te kunnen komen, door hoe goed het denkt dat haar chassis is. McLaren verwacht in Monaco ruim in de top tien te zitten.

Dat maakt teambaas Eric Boullier duidelijk in gesprek met Autosport. “Op papier doen we denk ik mee tussen de plekken zes en acht”, voorspelt de Fransman in Engelse dienst.

Gevraagd door Autsport of McLaren in Monaco mee kan doen met Mercedes, Red Bull en Ferrari, laat Boullier zich ontvallen dat hij denkt dat McLaren in dat rijtje hoort, maar hij niet zeker is of Ferrari mee kan komen in Monaco.

Formula One World Championship 2016, Round 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Friday 13 May 2016 - Jenson Button (GBR) McLaren MP4-31.

McLaren denkt over het op twee na beste chassis te beschikken.

“Red Bull en Mercedes hebben goede auto’s, net als Toro Rosso, maar ik weet niet zeker of Ferrari er bij zal zitten in Monaco”, verklaart Boullier, die denkt dat McLaren het op twee na beste chassis heeft.

“Vorig jaar waren we qua chassis ook het derde team, maar toen in een groepje met Williams en Ferrari. Nu is de volgorde qua chassis: Mercedes, Red Bull, McLaren, Ferrari, Toro Rosso en Williams”, stelt Boullier.

Volgens Boullier liggen de teams achter McLaren nu ‘duidelijk achter’ op de topdrie qua performance van hun chassis. McLarens zwakste punt blijft de Honda-motor, maar dat is minder belangrijk in Monaco.

“Monaco is een circuit waar motorvermogen niet zozeer telt”, verklaart McLaren-coureur Fernando Alonso. “Dat geeft ons een goede kans om beter te presteren”, verwacht hij.

Teamgenoot Jenson Button gaat het raceweekend ook met het nodige vertrouwen in. Hij denkt dat McLaren Q3 moet kunnen halen in de kwalificatie op de baan waar hij in 2015 zijn en McLarens eerste punten van het jaar pakte.