Sergio Pérez is nog altijd niet zeker van een tweede seizoen bij McLaren. Dat stelt de Engelse krant The Telegraph, die meldt dat jongeling Kevin Magnussen in beeld is als vervanger.

Hoewel Pérez twee weken geleden in de Grand Prix van India zijn beste resultaat van het seizoen boekte met een vijfde plaats en afgelopen weekend in Abu Dhabi twee punten meepakte, staat hij qua totaal nog ver achter op teamgenoot Jenson Button.

Button staat na 17 Grands Prix namelijk op 60 punten, terwijl Pérez er 25 minder heeft en op 35 staat. In de zeven races voor India scoorde Button bovendien steevast meer punten dan Pérez, die een moelijke periode doormaakte.

Binnenkort
Beide coureurs zijn nog niet officieel bevestigd, maar McLaren-teambaas Martin Whitmarsh verkondigde in Abu Dhabi dat hij dit ‘redelijk binnenkort’ verwacht te doen.

Verschillende McLaren-kopstukken hebben herhaaldelijk te verstaan gegeven dat het contract van Button inmiddels is verlengd, ook al is een officiële aankondiging uitgebleven. Over Pérez is dat in tegendeel nog niet gezegd en Whitmarsh liet het ook in Abu Dhabi na een hint te laten vallen, behalve dat hij Pérez nogmaals complimenteerde voor zijn optreden in India.

Twijfel
Volgens The Telegraph bestaan er binnen McLaren echter nog steeds twijfels over Pérez, waarbij de Engelse krant tevens meldt dat de sponsoren die de Mexicaan meebrengt niet langer van meerwaarde zijn nu McLaren in 2015 met Honda in zee gaat.

Wat verder tegen Pérez zou spreken, is dat hij behalve qua punten ook in het kwalificatieduel – met acht tegen negen – achterstaat op Button, die binnen McLaren niet als een kwalificatie-expert wordt gezien.

Magnussen
McLaren Young Driver Programme-lid Kevin Magnussen wordt dan ook genoemd als mogelijke opvolger. De Deen won dit jaar het Formule Renault 3.5-kampioenschap en wordt hoog aangeslagen door Whitmarsh, die hem als ‘razendsnel’ heeft betiteld.

McLaren is al een tijdje op zoek naar een Formule 1-stoeltje voor haar beschermeling, waaronder bij teams als Marussia en Force India, maar volgens The Telegraph is hij nu zelfs als outsider in beeld voor een zitje bij McLaren zelf.

Magnussen zelf heeft herhaaldelijk gezegd zich klaar te voelen voor promotie naar de Formule 1 en er tegenover de Telegraph aan toegevoegd er de voorkeur aan te geven ‘gewoon’ bij McLaren te beginnen in plaats van eerst een leerjaar te doen bij een ander team.