*

McLaren-duo geniet van felle knokpartij

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

McLaren-duo geniet van felle knokpartij
Racepictures

‘Hard maar eerlijk’, zo noemt McLaren-coureur Kevin Magnussen de strijd die hij in de slotronden uitvocht met zijn teamgenoot Jenson Button, Ferrari-coureur Fernando Alonso en Red Bulls Sebastian Vettel.

Noch Magnussen noch Button wist de strijd echter in zijn voordeel te beslissen, want Sebastian Vettel ging uiteindelijk met de vijfde plek aan de haal waar zo fel om werd gestreden door het viertal.

In ronde 42 brandde de strijd los, toen de coureurs vier breed op Les Combes afdoken. Magnussen verdedigde daarbij ten opzichte van Alonso, die op zijn beurt net zelf door Button werd ingehaald. “Ik moest door Kevin op mijn rem trappen en verloor helaas direct weer een positie aan Fernando”, vertelt Button aan de BBC over het moment dat er ook voor zorgde dat Vettel aan hem voorbij kon piepen.

“Vettel was echter sowieso niet te houden”, erkent Button. “Zijn auto was een stuk sneller en hij had er ook nog nieuwe banden onder”, haalt Button aan, waarna hij in het midden houdt of hij het positieverlies toeschrijft aan het assertieve verdedigen van zijn teamgenoot: “We raakten elkaar niet, laat ik het daar maar bij houden. Het was in ieder geval een leuk gevecht en lekker om te knokken.”

Teamgenoot Magnussen verloor zelf overigens bij het ingaan van de laatste ronde, nummer 44, een plekje aan de rappe Vettel. Bij die actie raakte Vettel Alonso echter, waardoor de Spanjaard schade opliep en terugzakte. Button zat daarna direct achter Magnussen, maar kwam er niet meer langs.

Het betekende voor Magnussen dat hij als zesde over de streep kwam en tegenover de BBC meldt de Deen dat ook hij heeft genoten van de knokpartij: “Er gebeurde veel. Die ervaren gasten zijn lastig om achter je te houden, maar volgens mij was het een hard maar eerlijk gevecht.”

Of de stewards er zo over denken, valt nog te bezien, want zij onderzoeken de situatie waarbij Magnussen in ronde 43 Alonso buiten de baan duwde nog. “We merken wel wat daar uitkomt”, reageert Magnussen gelaten. “Vooralsnog is dit een prima resultaat voor het team, met een zesde plek voor mij en een zevende voor Jenson.”

Update: Magnussen dacht vast dat het met een sisser af zou lopen, maar de wedstrijdleiding genoot niet bepaald van zijn verdedigende actie richting Alonso en heeft twintig strafseconden uitgedeeld aan Magnussen. De Deen zakt daardoor van de zesde naar de twaalfde plek, buiten de punten. Button schuift van P7 door naar P6.

Lees meer over

Button Mclaren