Zowel Fernando Alonso als Jenson Button kijkt uit naar de Grand Prix van de Verenigde Staten. Niet alleen omdat de baan hen bevalt, maar ook omdat ze hopen voort te borduren op een positief weekend in Sotsji.

Fernando Alonso greep in Sotsji weliswaar net naast de punten door een na de race aan hem toegekende tijdstraf, maar desondanks blikt hij met een overwegend goed gevoel terug op het bewuste raceweekend: “Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik mijn tiende plaats verloor, maar de winst zat hem in het feit dat beide auto’s verschoond bleven van betrouwbaarheidsproblemen.”

“Nu arriveren we in Austin en daar wachten ons weer hele andere uitdagingen”, vervolgt Alonso. “De baan is eigenlijk een samenraapsel van diverse aansprekende bochten van andere circuits en dat maakt het moeilijk om de auto af te stellen. Een goede balans van de auto kan echt het verschil maken, dus dat voordeel moeten we zien uit te buiten.”

Jenson Button, de Engelsman met wie Alonso vorig jaar in de Ferrari nog fraaie duels uitvocht, kijkt eveneens uit naar de race op Amerikaanse bodem: “We worden door de Amerikanen altijd zeer gastvrij ontvangen en er hangt een hele unieke sfeer. Daar komt bij dat ook de baan zeer tot de verbeelding spreekt en na enkele jaren al tot één van de favorieten van vele coureurs mag worden gerekend.”

Naast dat het een volgens Button ‘uitdagende’ baan is, onderstreept ook hij dat de karakteristieken van het circuit goed bij de McLaren-bolide moeten passen: “Het Circuit of the Americas wordt gekenmerkt door enkele hele bochtige gedeelten waar je een vloeiende lijn moet kunnen rijden. Daar zouden wij wel eens in het voordeel kunnen zijn. Bovendien hebben we in Sotsji gezien dat er van alles mogelijk is, dus we zullen er hard aan trekken om aan het eind van de race nog iets te hebben om voor de strijden.”