*

McLaren-duo knokt er (te fel) op los

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

McLaren-duo knokt er (te fel) op los
Racepictures

McLaren-coureurs Jenson Button en Kevin Magnussen vochten op Monza menig duel uit. Button hield het clean en ging naar P8. Magnussen finishte daarvoor, maar wordt door een straf als tiende geklasseerd.

De als zevende over de streep rijdende Magnussen kreeg vijf seconden aan zijn eindtijd toegevoegd als straf voor een in de ogen van de wedstrijdleiding te agressieve verdedigende actie tegenover Williams-coureur Valtteri Bottas, waardoor hij gedegradeerd werd naar P10.

Gevraagd door de BBC of hij het eens was met de straf die hij kreeg – zijn tweede in twee races tijd, waarmee hij tevens voor de tweede keer in twee races veel punten verloor – reageert Magnussen gelaten: “Dat maakt niet uit, want feit is dat ik de straf heb gekregen.”

Voor het zover was, reed Magnussen na een geweldige start tijdelijk als tweede, derde, en later een lange tijd als vierde, rond. “Het was lekker om in het begin vooraan mee te rijden”, erkent hij. “Het was eigenlijk ook gewoon een prima weekend”, geeft de Deen aan. “Onze auto wordt steeds beter en dat doet me goed, dus ik moet me nu gewoon herpakken na deze straf en sterk terugkomen.”

Button
In de andere McLaren MP4-29 viel teamgenoot Jenson Button vooral op door het mooie duel dat hij uitvocht met Force India’s Sergio Pérez. “Het was een leuk gevecht: eerlijk en clean”, analyseert hij. “Ik probeerde er een paar keer langs te komen, maar had moeite met het aanremmen, terwijl Sergio telkens veel later in de ankers kon. Ondanks dat ik hem niet kon pakken was het wel een vermakelijke race”, aldus de nummer acht.