De laatste testdag in Bahrein is nog in volle gang, maar McLaren-coureurs Jenson Button en Kevin Magnussen hebben hun oordeel over hun nieuwe auto alvast paraat: ‘Goed, maar nog niet snel genoeg.’

“De basis van de auto is goed, maar qua pure snelheid kan het nog beter en hebben we nog werk te doen”, vertelt een eerlijke Button. “We zijn namelijk nog niet snel genoeg, maar aangezien we nog met de allereerste specificatie van de auto rijden, is dat ook niet ongewoon.”

De Engelsman maakt zich dus niet al te erg zorgen, zeker aangezien er updates onderweg zijn: “Ik denk dat onze eerste race upgrades ons een stuk dichter in de buurt zullen brengen van de jongens die nu nog te snel voor ons zijn”, voorspelt hij. “Ik hoop dat we daarmee straks in Melbourne ons mannetje kunnen staan.”

Wat voor Button op het moment hoe dan ook het belangrijkste is, is dat de MP4-29 ‘goed aanvoelt en veel potentieel heeft’. “En daarnaast hebben we zowel de auto als de nieuwe motor aardig onder de knie”, zo prijst hij zich gelukkig.

Magnussen
In navolging van de ervaren Button laat rookie Kevin Magnussen woorden van soortgelijke strekking optekenen: “De MP4-29 voelt als een auto met veel potentieel”, vertelt hij. “In de auto van vorig jaar kon je als je erin reed echt voelen dat er van alles mis mee was, maar de nieuwe bolide voelt gelukkig aan zoals een Formule 1-auto hoort te voelen.”

“We hebben bovendien een aardig idee van wat er nog beter kan en hoe we het moeten verbeteren, dus de basis is goed. We missen op het moment weliswaar nog downforce en snelheid, maar er zit nog meer in het vat en we gaan ongetwijfeld nog stappen zetten”, besluit de Deen.