McLaren-coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button reizen met vertrouwen af naar Abu Dhabi, want ze hebben denken het goed te kunnen doen op het Yas Marina Circuit.

Hamilton legt uit waarom hij er op rekent sterk voor de dag te komen in Abu Dhabi: “De baan past goed bij onze auto en ik denk dat de verstelbare achtervleugel en KERS er een belangrijke rol gaan spelen. Voor ons is dat positief, want die systemen doen het erg goed op onze bolides.”

“Ik ben bovendien vastbesloten om het jaar op een positieve wijze af te sluiten”, benadrukt de coureur die aan een moeilijk seizoen bezig is. “Ik heb dit jaar twee races gewonnen en wil dat aantal graag nog gaan verdubbelen.”

Hamiltons teamgenoot denkt ook dat het Yas Marina Circuit goed bij de McLaren MP4-26 past en dus verwacht dat hij het de dominante Sebastian Vettel het er weer moeilijk te gaan maken: “Het kampioenschap is weliswaar beslist, maar we gaan nog wel gewoon vol voor de racewinst”, blijft hij strijdlustig.

Button put daarnaast ook nog vertrouwen uit het verloop van de vorige Grand Prix. “Hoewel we in India snelheid tekort kwamen, hebben we Vettel wel laten werken voor zijn overwinning door het qua strategie perfect te spelen. Ik ben dus optimistisch gestemd.”