Natuurlijk waren alle ogen gericht op debutant Stoffel Vandoorne. De Belg deed het met de elfde tijd prima, iets wat ook zeker kan worden gezegd van Jenson Button.

Stoffel Vandoorne werd vorige week zaterdag 24 jaar oud en hij pakt amper een week later zijn verlate verjaardagscadeau maar wat graag uit. “Vandaag was echt geweldig”, jubelt hij na afloop van de trainingen. “Ik ga dit weekend echt mijn stinkende best doen!”

Het doen van zijn stinkende best begon op vrijdag met zoveel mogelijk meters maken, oefenstarts maken, pitstops oefenen en met alles wat hem moet helpen zondag goed voorbereid aan het vertrek te staan. “Ik denk dan ook dat vandaag goed is verlopen, zeker als je bedenkt dat ik nog helemaal niet had getest met deze auto”, aldus Vandoorne.

“Na elke ronde voelde ik me zekerder in de cockpit en ik denk dat die trend zich morgen door zal zetten. Ik wil volop van deze kans genieten, maar ik wil deze kans ook benutten. Ik kijk heel erg uit naar de rest van het weekend.”

Button
Teamgenoot Jenson Button is er als de kippen bij om zijn gelegenheidsteamgenoot te feliciteren met zijn puike optreden, maar verdient zelf ook een pluim. De Brit was achter de Mercedessen best of the rest. “Het is lang geleden dat ik het zo naar mijn zin heb gehad in de auto”, luidt zijn typische Button-commentaar.

“We zullen hard moeten werken om teams bij te kunnen benen die morgen ongetwijfeld een stuk sneller zullen zijn, maar we staan gewoon derde en dat ik hartstikke positief. De auto voelt bovendien goed aan hier, in ieder geval een stuk beter dan in Melbourne. Ik denk dan ook dat we, nu we P3 hebben gepakt op vrijdag, voorzichtig op een ticket voor Q3 in de kwalificatie mogen hopen.”