*

McLaren-duo: ‘We zullen minder sterk zijn dan in Maleisië’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

4 jaar geleden

McLaren-duo: ‘We zullen minder sterk zijn dan in Maleisië’
Racepictures

De resultaten van McLaren tot dusver dit seizoen zijn niet om over naar huis te schreeuwen, maar de progressie die geboekt werd in Maleisië ten opzichte van Australië was substantieel. Fernando Alonso en Jenson Button verwachten echter niet een soortgelijke stap te kunnen zetten in China.

Beide coureurs wijten hun weinig optimistische verwachtingen aan de aard en ligging van het circuit. Fernando Alonso, die met twee overwinningen goede herinneringen bewaart aan het Shanghai International Circuit, geeft te kennen dat het pakket niet aansluit bij de karakteristieken van het evenement: “De baan kent weliswaar een soortgelijke bochtenmix als het circuit in Sepang, maar met de gebruikelijke koelere temperaturen in Sjanghai mogen we geen wonderen verwachten.”

“Dat neemt niet weg dat we goed gemotiveerd naar China zijn gekomen”, vervolgt de Spanjaard. “Het was in Maleisië geweldig om met anderen te kunnen knokken en ik hoop dat we dat ook komend weekeinde kunnen laten zien. Het is het soort progressie wat de motivatie en het vertrouwen binnen het team ten goede komt.”

Jenson Button
Ook de wereldkampioen van 2009 blikt met plezier terug op de Grand Prix van twee weken geleden, ook al haalden beide coureurs de finish daar niet. “Het zou geweldig geweest zijn als we een auto in het middenveld over de streep hadden kunnen krijgen, maar het zat er niet”, aldus Button, alvorens het vizier te richten op komend weekend: “Dat hopen we dit weekend dan maar klaar te spelen.”

“Makkelijk zal het niet worden. De twee lange rechte stukken worden voorafgegaan door relatief langzame bochten, iets wat niet in ons voordeel spreekt gezien de huidige prestaties van onze krachtbron. Bovendien zal het voor ons onder koelere omstandigheden niet gemakkelijk worden om temperatuur in de banden te krijgen, waardoor eventuele progressie niet direct zichtbaar zal zijn.”

Lees meer over

Alonso Button Mclaren