*

McLaren gaat nieuwe windtunnel bouwen op fabriek in Woking

Daan de Geus

Daan de Geus

24 juni 2019 14:40

McLaren gaat nieuwe windtunnel bouwen op fabriek in Woking
McLaren

McLaren gaat een nieuwe windtunnel bouwen in het McLaren Technology Centre in Woking. De constructie van de windtunnel moet over twee jaar compleet zijn.

McLaren heeft al een windtunnel op de thuisbasis, maar gebruikt voor het Formule 1-team eigenlijk al tien jaar lang die van Toyota in het Duitse Keulen, aangezien deze meer state-of-the-art is. Met de nieuwe tunnel moet er een einde komen aan het uitwijken naar Duitsland en McLaren in staat zijn haar windtunnelwerk in-house te doen. “Ik ben erg blij dat we een nieuwe windtunnel kunnen bouwen in Woking”, zegt teambaas Andreas Seidl.

Seidl is pas sinds 1 mei in dienst bij McLaren en onder meer aangewezen om de structuur en raceoperaties  van het team onder handen te nemen. “Daar hoort bij dat een van onze huidige zwakke plekken is dat we onze eigen tunnel dus al tien jaar niet echt gebruiken”, meent hij. Volgens Seidl is de aerodynamica namelijk één van de vlakken waarop McLaren het meest achterloopt. Hieraan werken is makkelijker met een eigen windtunnel.

Lees ook: Duitser Seidl moet McLaren opnieuw naar de top leiden: ‘Duitse structuur en discipline bijbrengen’

“Het is goed nieuws en een flinke boost voor iedereen binnen het team dat we een nieuwe windtunnel krijgen. Tegelijkertijd laat het zien hoe serieus CEO Zak Brown en onze aandeelhouders zijn over het terugbrengen van McLaren aan de top”, zegt hij over de miljoeneninvestering. De nieuwe windtunnel moet volgens plan over twee jaar af zijn, aldus Seidl.

Lees meer over

Mclaren Seidl Woking