McLaren heeft zich erbij neergelegd dat het voor de tweede plaats in het kampioenschap strijdt, zowel bij de coureurs als de constructeurs. Races winnen is nu het hoofddoel.

Hoewel de titel nagenoeg buiten bereik is, legt McLaren de ontwikkeling van de huidige auto nog niet stil. “Er zijn nog zes races te gaan, dus nog zes kansen om te winnen”, verklaart McLaren-directeur Jonathan Neale. “Wij doen mee om te winnen, zowel races als titels, dus het is veel te vroeg om de strijd te staken.”

Beide McLaren-coureurs wonnen tot dusver twee races. “Daarnaast zijn we er nog een aantal keer dichtbij geweest”, zegt Neale. “Maar natuurlijk hadden we liever gestaan waar Sebastian Vettel nu staat, bovenaan. We moeten kijken hoe we ons kunnen verbeteren, want we nemen geen genoegen met tweede plaatsen.”

Volgend jaar wil McLaren vanaf het begin van het seizoen competitief zijn. “We zijn er zoals altijd op gebrand het jaar te starten met een snelle en betrouwbare auto”, stelt Neale. “Uit noodzaak verschuift onze aandacht daarom richting de auto voor 2012. Gezien de lengte van het seizoen kunnen we daar niet mee wachten. Maar verbeteringen aan de auto van dit jaar kunnen ook bijdragen aan de nieuwe bolide. De regels veranderen immers niet ingrijpend.”