*

McLaren geeft toe: ‘Pitstops niet op niveau van topteams’

Laurens Stade

Laurens Stade

6 november 2019 14:45

McLaren geeft toe: ‘Pitstops niet op niveau van topteams’
Motorsport Images

McLaren-teambaas Andreas Seidl zegt dat de pitstops van het team niet op het niveau van de topteams zitten. Seidl zegt dat dit voornamelijk te maken heeft met de apparatuur en niet het personeel zelf. McLaren zal in de winter werken aan betere apparatuur voor de pitstops. 

Lando Norris was in de Mexicaanse Grand Prix goed onderweg totdat hij veel tijd verloor bij zijn pitstop vanwege een probleem. Hij moest hopeloos achteraan aansluiten en besloot na 48 ronden om te stoppen. Carlos Sainz moest in Monza noodgedwongen stoppen nadat een van zijn banden niet goed vastzat. Teambaas Andreas Seidl geeft toe dat McLaren stappen moet zetten op het gebied van pitstops.

”Het is iets waar we aan moeten werken omdat we niet op het niveau van de topteams zitten”, aldus Seidl tegen Motorsport.com. ”We weten waar we aan moeten werken. Allereerst moeten we onze monteurs voorzien van robuuster apparatuur omdat we op dat gebied gewoon achterlopen. Wat betreft het veiligheidsmechanisme moeten we ervoor zorgen dat de auto niet weg kan rijden als een band nog niet goed vastzit”, aldus Seidl.

Lees ook: Weblog: De spannendste titelstrijd van 2019 is nog niet beslist: de Formule 1.5

”Dat is iets waar we in de winter aan zullen werken”, vervolgt de Duitser. ”Het neemt wat tijd in beslag want het is niet iets dat je zomaar binnen een week of een maand oplost. Als we dat eenmaal hebben opgelost kunnen we ons richten op het nemen van meer risico’s bij de pitstops. We hebben aan het begin van het seizoen laten zien dat we snelle pitstops kunnen uitvoeren, we hebben grote stappen gezet en het team heeft goed werk geleverd in de eerste seizoenshelft. We zijn alleen niet robuust genoeg wanneer het fout gaat”, aldus Seidl.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Mclaren Seidl