McLarens nieuwe bolide is – nadat dit eerder niet lukte – inmiddels door alle crashtests van de FIA gekomen. Het team kan de auto dus met een gerust hart presenteren, ook al blijft een titelsponsor voorlopig uit.

Vorige week kwam naar buiten dat de McLaren MP4-29 niet door de verplichte crashtests was gekomen, maar in gesprek met Pitpass heeft McLaren-kopstuk Jonathan Neale verklaard dat de auto de crashtests inmiddels met succes heeft doorstaan.

Dat het wat langer heeft geduurd voordat het zover was en er meerdere pogingen nodig waren, is niet ongewoon, zo herhaalt Neale nog maar eens voor de goede orde: “In deze tijd van het jaar is het heel normaal dat teams, ook bij crashtests, de limiet opzoeken.”

Als McLaren de crashtests niet had gehaald, dan was deelname aan de eerste wintertest niet zijn toegestaan, maar coureurs Jenson Button en Kevin Magnussen kunnen hun nieuwe auto volgende week dus gewoon het circuit van Jerez opsturen.

De MP4-29 wordt overigens komende vrijdag gepresenteerd, hetgeen volgens Neale zal gebeuren zonder de aankondiging van een nieuwe titelsponsor. McLarens vorige titelsponsor Vodafone is er na seizoen 2013 mee gestopt, maar een opvolger lijkt dus niet gevonden te zijn.

Met het budget van McLaren zit het desondanks wel goed, stelt Neale: “We hebben nog altijd een reeks sponsoren waar menig ander team jaloers op zal zijn, terwijl de McLaren Group als overkoepelende organisatie de laatste jaren flinke winst heeft gemaakt die we als niet-beursgenoteerd bedrijf niet jaarlijks hoeven te delen met aandeelhouders. Ons budget voor 2014 zal dan ook groter zijn dan ooit.”

Dat McLaren zich ogenschijnlijk geen zorgen maakt over het uitblijven van een titelsponsor, is niet vreemd. Het team gaat in 2015 immers in zee met de terugkerende motorleverancier Honda, waarvan McLaren het fabrieksteam zal worden.