McLaren ‘heeft vooralsnog de intentie’ om in 2016 verder te gaan met Jenson Button, de Engelsman op wie het een optie heeft voor volgend seizoen. Dat heeft McLaren-teambaas Eric Boullier verklaard.

Tijdens de FIA-persconferentie van vrijdagmiddag heeft Boullier benadrukt dat McLaren in 2016 in principe wederom met Button als teamgenoot van de al voor 2016 bevestigde Fernando Alonso wil aantreden, ondanks dat het ook talenten als Stoffel Vandoorne en Kevin Magnussen achter de hand heeft.

“Het is een luxeprobleem om vier klasse coureurs in dienst te hebben”, vertelt Boullier, die echter weet dat McLaren ‘maar twee auto’s en twee stoeltjes’ beschikbaar heeft. “En twee van onze coureurs zijn daarbij wereldkampioenen en het is vooralsnog onze intentie om met die twee verder te gaan.”

Aan het aanblijven van Alonso – de kampioen van 2005 en 2006 – is sowieso niet serieus getwijfeld, maar de toekomst van Button leek lange tijd ongewis. Boullier heeft nu dus echter (wederom) openlijk zijn steun uitgesproken voor de wereldkampioen van 2009.

Ondanks dat McLarens voorkeur dus uit lijkt te gaan naar het voortzetten van de samenwerking met Alonso en Button, spreekt Boullier de hoop en verwachting uit dat ook Vandoorne en Magnussen in 2016 over racezitjes zullen beschikken. “Want Stoffel en Kevin zijn allebei heel goed. Als we niks voor ze kunnen betekenen, zullen we onze uiterste best doen om Stoffel en Kevin volgend jaar ergens anders te laten racen”, besluit de Fransman.

Vandoorne en Magnussen zijn vaak genoemd als mogelijke kandidaten in het geval McLarens motorpartner Honda een tweede team weet te vinden om van motoren te voorzien. De Japanse firma staat daar voor open, maar McLaren heeft liever niet dat Honda met een tweede team in zee gaat.