McLaren komt tijdens het Grand Prix weekend in China met een aantal updates voor de auto. Na een dramatische seizoenstart is het belangrijk voor het Britse team de aansluiting met de topteams weer te vinden.

Volgens directeur Jonathan Neale zijn de updates dan ook vooral bedoeld om problemen die het team in de eerste races kende, op te lossen. “We hebben al een stap gemaakt in Maleisië, maar het was nog niet snel genoeg. Sommige updates waren al gepland, andere zijn er om problemen op te lossen. In China hopen we dichter op de leiders te zitten.”

De belangrijkste dag voor McLaren dit weekend is misschien wel de vrijdag. Neale: “We krijgen een drukke vrijdag. We moeten door alle nieuwe onderdelen de auto weer opnieuw leren kennen en alle nieuwe onderdelen testen. Button en Pérez krijgen het dus erg druk. Vrijdag is een sleuteldag. We denken dat we weten wat het probleem is, maar als de updates niet werken, moeten we weer opnieuw beginnen.”

“Er is bij een Formule 1-auto niet één magisch knopje dat je om moet zetten”, vervolgt Neale. “Het zijn meerdere elementen op een auto die bepalen of hij hard gaat en hoe goed hij presteert. We hebben een goed pakket, maar het werkt heel duidelijk nog niet. Dat hopen we zo snel mogelijk op te lossen.”