Fernando Alonso en Jenson Button hopen beiden op nog meer regen op de laatste twee dagen van het weekend. Op de intermediates was McLaren namelijk een van de snelste teams.

“Als het blijft regenen kan dat in ons voordeel werken”, verklaart Button na afloop van de grotendeels verregende tweede vrije training. Op de intermediates zaten wij immers bij de snelsten. Als het droog blijft, weten we echter nog niet welke banden de juiste zijn voor de race.”

Jenson Button geeft tevens aan dat de baan redelijk opnieuw verkend moest worden, ook al is de Red Bull Ring de coureurs niet vreemd: “Er ligt natuurlijk nieuw asfalt, maar ook de hellingshoeken van de bochten zijn wat veranderd.”

De wereldkampioen van 2009 weet dat het op zaterdag moeilijk wordt om door te dringen tot Q3: “Er rijden veel snelle auto’s rond en het zal op zo’n kort baantje bovendien druk worden in de kwalificatie. Het zal niet makkelijk worden voor ons.”

De baan mag er dan ietwat anders bij liggen, Buttons teamgenoot Fernando Alonso is tevreden met de nieuwe asfaltlaag: “Het is erg vlak en biedt meer dan voldoende grip. Ik houd daar wel van.”

De Spanjaard ging vandaag naar buiten met enkele nieuwe onderdelen op de auto, waaronder een nieuwe achtervleugel. “De ene update werkte beter dan de andere”, zegt Alonso daarover. “Maar als we morgen alles wat wél werkt samenbrengen, denk ik dat we competitief kunnen zijn.”