Bij McLaren wagen ze zich niet aan concrete voorspellingen voor de race in Canada. Jenson Button hoopt vooral dat het team haar stijgende lijn kan vasthouden, terwijl Kevin Magnussen op een probleemloos weekend inzet.

De Grand Prix van Canada wordt bij McLaren echter vooral gezien als een race die op zich staat. “Net als bij het circuit in Monaco zijn de karakteristieken van de baan in Canada namelijk erg specifiek, dus het is geen hele accurate graadmeter voor onze vorm”, weet teambaas Eric Boullier.

“Het zou natuurlijk mooi zijn weer wat extra punten aan ons totaal toe te voegen, maar een echt duidelijk beeld van hoe we er voor staan krijgen we pas als we na Canada weer terug gaan naar Europa”, erkent Boullier, wiens coureur Jenson Button op zijn beurt toegeeft dat McLaren ‘overduidelijk nog niet op het gewenste niveau zit’. “Dus het is belangrijk dat we gestaag vooruitgang blijven boeken”, stelt hij.

Wat dat betreft gaat het de laatste tijd prima, vindt de Engelsman. “Onze achterstand op de mannen vooraan het veld is nog altijd groot, maar we houden al sinds het begin van het seizoen gelijke tred met ze in de ontwikkelingsrace en dat is positief.”

Hoewel dit bijbenen van de top zich drie races lang niet in punten uitbetaalde voor McLaren, wisten Button en teamgenoot Kevin Magnussen in Monaco de ban te breken met een zesde en een tiende plaats.

Voor Button was dat prima en hij ziet het resultaat ook nu nog als een opsteker voor het hele team, maar Magnussen was teleurgesteld met zijn tiende plek, want hij weet dat er – net als een race eerder in Spanje – meer in had gezeten als hij niet was afgeremd door de technische pech waar hij tijdens beide raceweekends te maken kreeg.

“In Spanje en Monaco pakte het, zonder dat ikzelf daar iets aan kon doen, niet zo goed voor me uit. Na last te hebben gehad van technische problemen aldaar, hoop ik voor Canada dan ook op een probleemloos weekend. Ik wil namelijk gewoon mijn werk zo goed mogelijk doen en optimaal presteren, want ik ben benieuwd wat we klaar kunnen spelen als er niets fout gaat”, aldus Magnussen.