*

McLaren houdt focus op halen wereldtitel

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

28 september 2012 11:41

McLaren houdt focus op halen wereldtitel
Formule1

Lewis Hamilton vertrekt weliswaar bij McLaren, maar dat houdt niet in dat het team zich nu op 2013 richt. “We blijven zowel Jenson Button als Hamilton de beste kansen geven om kampioen te worden”, laat het team in een verklaring weten.

Hamilton kijkt, met nog zes races te gaan, tegen een achterstand van 52 punten aan op Fernando Alonso. McLaren heeft er geen problemen mee als hij startnummer 1 volgend jaar meeneemt naar Mercedes. “Sergio Pérez’ carrière bij McLaren begint volgend jaar in Melbourne”, aldus het team in een persbericht. “Zijn toekomstige renstal blijft knokken voor de rijders- en constructeurstitel van 2012.”

“We blijven zowel Button als Hamilton de best mogelijke kansen geven om kampioen te worden”, besluit McLaren. In hetzelfde persbericht pakte teambaas Martin Whitmarsh de mogelijkheid om de wereldkampioen van 2008 te bedanken voor bewezen diensten.

“Het is volkomen gepast om deze mogelijkheid aan te grijpen Lewis te bedanken. Een groot hoofdstuk van zijn leven vond plaats bij ons”, aldus de teambaas. “Hij blijft voor altijd lid van een exclusieve club: die van coureurs die wereldkampioen met McLaren zijn geworden.”

“Uiteraard wensen wij hem het beste toe voor de toekomst. Daar wil ik aan toevoegen dat ik denk dat Pérez ook ooit lid gaat worden van diezelfde club.”