Martin Whitmarsh heeft tegenover Sky Sports toegegeven dat McLaren een verkeerde bandenstrategie had tijdens Q2. McLaren stuurde daarin Sergio Pérez en Jenson Button op supersofts weg. De coureurs glibberden vervolgens over het asfalt met als gevolg dat Pérez niet in Q3 terecht kwam.

“We hebben een risico genomen en dat heeft helaas niet goed uitgepakt”, vertelt Whitmarsh schuldbewust. “Pérez was de eerste twee sectoren sneller. Alleen in de derde sector ging het helemaal mis. Daar was het nog veel te nat. We zijn het hele weekend al te langzaam. We moesten wat proberen.”

Jenson Button had iets meer geluk dan Pérez. Hij kon nog op tijd naar intermediates wisselen om alsnog de vierde tijd in Q2 te noteren. In Q3 bleek iedereen vervolgens met slicks te kunnen rijden. De McLaren zakte toen, zoals het hele weekend, terug naar beneden. Button start morgen als 10e. Pérez als 15e. 

“Ik had niet gedacht tiende te staan”, zegt Button. “De balans van de auto is niet slecht, maar we komen snelheid tekort. Dat ik een seconde achter de negende plaats ben geëindigd, komt echter als een verrassing.”

Button verwacht meer bandenproblemen in de race. De toptien moet starten op de banden waarmee ze zich hebben gekwalificeerd. Button is de laatste van dat rijtje en verwacht al snel de pits op te moeten zoeken.

“Ik heb bovendien veel gevraagd van mijn banden, dus het gaat een zware middag worden”, voorspelt Button. “Ik weet niet hoeveel ronden ik nog op de superzachte banden kan rijden. Ze voelden al aardig versleten aan. Daar heeft de rest van de toptien ook last van, maar ik heb meer ronden gereden.”

Volgens Button was het beter geweest om in Q3 binnen te blijven en daardoor nog vrije keuze te hebben voor de banden. “We hadden het anders moeten doen”, concludeert hij. “Maar we zijn racers en willen zien wat we kunnen uitrichten.”