*

McLaren komt naar Monaco voor punten

Daan de Geus

Daan de Geus

18 mei 2013 14:34

McLaren komt naar Monaco voor punten
Racepictures

Het team van McLaren heeft grote successen geboekt in de straten van Monte Carlo. De renstal uit Woking wist de Grand Prix van Monaco al vijftien keer te winnen. Een zege lijkt dit keer echter onwaarschijnlijk, en dus zet McLaren dan maar in op punten.

“We hebben vijftien keer gewonnen in Monaco, vaker dan elk ander team, maar we bevinden ons dit keer niet in een positie om mee te doen om de zege”, denkt teambaas Martin Whitmarsh, die ondanks dat zin heeft in de illustere race: “Monaco blijft een geweldige uitdaging en het doel voor deze editie is om onze auto verder te verbeteren en met beide coureurs punten te pakken.”

Één van die coureurs, Jenson Button, wist in 2009 in dienst van Brawn GP nog te winnen in het Prinsdom. Ook hij weet echter dat dat er dit keer niet in zit. “We zijn nog altijd niet zo competitief als we zouden willen zijn, dus het doel voor Monaco is simpelweg om – net als vorige week in Spanje – een dubbele puntenfinish te behalen”, zo toont de Engelsman zich realistisch.

Button rekent er ondanks deze ingehouden verwachtingen op dat McLaren in Monaco wel weer ‘een volgende kleine stap vooruit kan zetten’. “We blijven net zo lang aan onze auto sleutelen totdat we er races mee kunnen winnen”, stelt hij strijdvaardig.

Pérez
Teammakker Sergio Pérez heeft pas één keer eerder in de Formule 1 in Monaco geracet, al stond hij wel twee keer op de deelnemerslijst. In 2011 crashte hij tijdens de kwalificatie echter hard bij het uitkomen van de tunnel en kon hij zondags niet meedoen aan de race. Vorig jaar kon hij dat wel, maar zat een punt er net niet in met een elfde plaats. “Ik wil daar dit keer verandering in brengen”, geeft Pérez aan.

De Mexicaan gaat er vanuit dat een plekje bij de toptien er in moet zitten, mits het goed gaat in de kwalificatie: “Een goede startplaats is immers essentieel in Monaco”, weet hij. “Het is dan ook positief dat de auto het vorige week in Spanje met weinig brandstof in de tank een stuk beter deed dan voorheen en dat we de auto in zijn geheel steeds beter begrijpen”, aldus Pérez.