*

McLaren: ‘Magnussen en Vandoorne verdienen plek in F1’

Daan de Geus

Daan de Geus

19 september 2013 10:20

McLaren: ‘Magnussen en Vandoorne verdienen plek in F1’
Racepictures

Volgens McLarens managing director Jonathan Neale verdienen McLarens beschermelingen Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne allebei een plekje in de Formule 1.

Magnussen en Vandoorne komen dit jaar allebei uit in de Formule Renault 3.5 en maken aldaar de dienst uit. De Deen Magnussen staat bovenaan in het kampioenschap met 199 punten en de Belg Vandoorne bezet de tweede plaats met een score van 163.

Met nog twee raceweekends – en in totaal dus vier races – te gaan, lijkt het een uitgemaakte zaak dat één van de twee McLaren-protegés de titel gaat pakken. Ongeacht wie van de twee met de hoofdprijs aan de haal gaat, hebben de aan zijn tweede seizoen bezig zijnde Magnussen en de rookie Vandoorne volgens Neale al genoeg laten zien om een zitje in de Formule 1 te rechtvaardigen.

“Het lijkt me duidelijk dat Kevin en Stoffel twee veelbelovende talenten voor de toekomst zijn en ik denk dat het goed voor de sport zou zijn als deze jongens de Formule 1 halen”, zegt Neale tegen Autosport. “Kijkend naar hun recente prestaties, zou je logischerwijs ook verwachten dat ze er allebei in slagen door te stromen.”

Neale kan verder echter niet in detail treden over wat McLaren precies doet om Magnussen en Vandoorne te helpen door te stoten, terwijl hij tevens de kanttekening plaatst dat McLaren nog moet uitvogelen wat de beste manier is om het tweetal van de Formule Renault naar de koningsklasse te krijgen.

“Het verschil tussen een opstapklasse en de Formule 1 is aanzienlijk, dus we denken nog na over de beste manier om de jongens deze stap te laten maken”, geeft het McLaren-kopstuk aan. “Verder kan ik er weinig over zeggen, behalve dat we er op rekenen Kevin en Stoffel binnen afzienbare tijd in de Formule 1 te zien rijden.”

Foto: Stoffel Vandoorne tijdens het Goodwood Festival of Speed in een McLaren MP4-23 uit 2008.