McLaren heeft nog niet besloten wie in 2016 de teamgenoot van Fernando Alonso wordt. Een woordvoerder van het team geeft aan dat dit pas wordt gedaan als ‘de tijd er juist voor is’.

Afgelopen weekend zongen er geruchten rond dat McLaren zou hebben besloten Alonso’s huidige teamgenoot Jenson Button (35) in 2016 te vervangen door haar Belgische protegé Stoffel Vandoorne, die momenteel in de GP2 hard onderweg is naar de titel. Dit zou dan in Spa bekend worden gemaakt.

Ten overstaan van Pitpass doet een McLaren-woordvoerder deze berichten echter af als ‘compleet onjuist’. “Er wordt niks aangekondigd Spa. In tegendeel zelfs. We gaan pas over onze coureurskeuze voor 2016 nadenken en discussiëren als de tijd er juist voor is, waarna een aankondiging vanzelf volgt.”

McLaren-teambaas Eric Boullier verkondigde laatst nog tegenover SpeedWeek dat het kiezen van een teamgenoot voor Alonso ‘momenteel geen prioriteit is’ voor McLaren, dat er samen met motorleverancier Honda hard aan werkt de problemen met de motor op te lossen en daar haar aandacht op richt.

McLaren heeft vooralsnog ook publiekelijk beklemtoont dat Button een contract heeft voor 2016, al heeft de Brit zelf aangegeven dat zijn aanblijven niet gegarandeerd is. Behalve Vandoorne, wordt daarbij overigens ook testrijder Kevin Magnussen als mogelijke vervanger van Button genoemd.

Button was vorige week overigens het slachtoffer van een inbraak in een vakantievilla in Frankrijk, waarbij mogelijk slaapgas is gebruikt. Zijn manager heeft echter al aangegeven dat dit Butons voorbereidingen op de volgende race niet heeft gehinderd en hij er gewoon bij is in België.