*

McLaren: ‘Maleisië weer een volgende stap’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

McLaren: ‘Maleisië weer een volgende stap’
Racepictures

McLaren en haar nieuwe motorpartner Honda hebben niet bepaald de droomstart gemaakt waarvan ze hadden gedroomd. De achterstand is groot en progressie maken kost tijd, dus de race in Maleisië moet maar gewoon de volgende stap vooruit worden voor de twee.

“We hebben veel geleerd van de openingsrace in Australië”, blikt McLaren-teambaas Eric Boullier eerst nog even terug, waarbij hij erkent dat het resultaat tegenviel: “Maar we hebben veel waardevolle kilometers gemaakt en vooruitgang geboekt. In Maleisië hopen we daar nu mee verder te gaan, ook al wordt dat door de hitte en luchtvochtigheid een zwaar raceweekend”, zo blikt de Fransman vervolgens vooruit.

Alonso
Wat McLaren in ieder geval moet helpen, is de zeer waarschijnlijke comeback van Fernando Alonso. De Spanjaard moest de openingsrace missen als gevolg van de hersenschudding die hij opliep bij een crash tijdens de wintertests, maar zal in Maleisië – mits hij door de laatste medische checks van de FIA komt – zijn eerste competitieve kilometers gaan maken met de McLaren MP4-30.

“Ik heb daar erg veel zin in”, vertelt de tweevoudig wereldkampioen. “Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben benieuwd naar hoe de auto het tijdens een Grand Prix-weekend doet. Het mag duidelijk zijn dat we tegen een grote achterstand aan kijken, maar iedereen bij McLaren en Honda doet er alles aan om het momentum dat we wel degelijk hebben, vast te houden. Zodoende kunnen we de auto namelijk met elk raceweekend beter maken.”

Wat zijn eigen gesteldheid betreft, benadrukt Alonso dat hij geen problemen verwacht. “Ik heb veel getraind en voel me goed. Ik ben er klaar voor”, stelt Alonso, die het circuit van Sepang tot zijn favorieten rekent: “Het is een spannende baan en ik heb er drie keer gewonnen, waaronder één keer voor McLaren”, memoreert Alonso, die weet dat winnen dit keer niet zal lukken, dus er daarom maar op mikt McLaren te helpen een volgende stap te zetten.

Button
Teamgenoot Jenson Button kwam wel in actie in Melbourne, waar hij op ruime achterstand als laatste aan de finish kwam. Dat hij de finish haalde was volgens de Brit echter al heel wat. Ook hij benadrukt daarom vooral maar dat McLaren en Honda er veel van hebben opgestoken en er ondertussen alles aan doen om beter te worden.

Wat de Grand Prix op Sepang betreft, weet Button dat McLaren flink getest zal worden door de door Boullier al genoemde extreme hitte en altijd aanwezige kans op regen. “Dat soort omstandigheden zijn nieuw voor ons, dus het wordt interessant om te zien hoe onze auto het daar onder doet. Maleisië wordt door dit alles hoe dan ook een lastige volgende stap op onze weg naar boven”, verwacht Button.