Spa-Francorchamps is op voorhand niet een circuit dat McLaren goed ligt, maar Fernando Alonso en Jenson Button komen toch met goede moed naar de legendarische baan.

“Een rondje Spa is zeventig procent vol gas, wat een uitdaging op zich is”, verklaart Fernando Alonso, voor wie het gaspedaal indrukken als tweevoudig wereldkampioen natuurlijk geen probleem is, maar die wel weet dat het betekent dat de Honda-motor achterin zijn McLaren flink aan het werk moet.

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Thursday 28 July 2016 - McLaren MP4-31 of Fernando Alonso (ESP) McLaren.

Na zo’n vier weken pauze worden de bolides weer in gebruik genomen.

De Honda-krachtbron is nog altijd het zwakke punt van McLaren, maar, zo stipt Alonso aan: “We hebben onszelf de laatste races – ook op circuits die ons op papier niet liggen – wel vaker verrast wat betreft onze performance in verhouding tot die van onze rivalen.”

“Hopelijk kunnen we het momentum van voor de zomerstop vasthouden en gewoon het maximale uit dit weekend halen”, vervolgt Alonso. “Als alles op z’n plek valt, kan het een prima weekend worden. Makkelijk zal de race sowieso niet zijn, maar we gaan er alles aan doen om punten te scoren.”

Button en Boullier
Teamgenoot Jenson Button is dol op Spa – ‘het is een echte klassieker’ – en denkt dat betrouwbaarheid belangrijk is voor de race. “Want we zien er vaak veel uitvallers. Hopelijk hebben wij dus een probleemloze race. Ik weet dat iedereen in Engeland en Japan daar hard voor heeft gewerkt.”

Aan een concrete voorspelling waagt de Engelsman zich verder niet, al hoopt hij – net als teambaas Eric Boullier – op ‘meer positieve resultaten in de tweede seizoenshelft’.

Boullier weet daarbij dat het ‘dicht bij elkaar zit in het middenveld’. “Dus we moeten blijven pushen en met updates komen zodat we de stijgende lijn door kunnen trekken tijdens de tweede seizoenshelft.”