Fernando Alonso en Jenson Button vinden zichzelf allebei terug in de top tien aan het eind van een dag vol glibberen en glijden en Mexico. Dat stemt hoopvol, maar heel veel meer ook niet.

Fernando Alonso klokte de tweede tijd in VT2, na eerder op de dag de zeventiende tijd te hebben gereden. Naarmate de grip op het circuit toenam, werd de McLaren volgens de Spanjaard steeds beter. Hij erkent dat er, mede ook door enkele nieuwe onderdelen op de auto, progressie is, maar werkt opnieuw naar een race toe waarvan hij weet dat hij die vanwege gridstraffen van achteren aan moet vangen.

“Dat betekent concreet dat we ons niet al te druk zullen maken om een goede kwalificatie-setup. We zullen ons focussen op het vinden van een goede racepace en het managen van de banden. Ze slijten op dit moment namelijk sneller dan waar we op voorhand op hadden gerekend.”

Alonso, die in tegenstelling tot anderen aangeeft het rijden op een baan met extreem weining grip weinig amusant te vinden, hoopt dat de grip naarmate het weekend vordert toe blijft nemen, omdat de McLaren ten opzichte van andere teams naar eigen zeggen in de bochten dan steeds sneller zal worden.

Jenson Button miste vanwege een motorwissel een groot deel van de tweede vrije training, maar werkte zich in de slotfase nog op naar de negende positie. “In de middag was de wegligging ook een heel stuk beter”, licht Button toe. “Dat maakte de baan niet alleen sneller, maar ook veel leuker om op te rijden.”

“Wat betreft de remmen denk ik dat het wel eens een zwaar weekend kan gaan worden, met name in de race als iedereen dicht achter elkaar rijdt. Ik kijk dan ook uit naar een onvoorspelbare race. En ook al staan we achteraan, als we goed starten en alles geven, kunnen we hier best nog wat lol hebben.”