McLaren denkt in 2016 een beter seizoen te kunnen hebben dan het rampzalige 2015. Voor de openingsrace van het jaar reist het echter met enkele vraagtekens af naar Australië.

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Friday 4 March 2016 - Eric Boullier (FRA) McLaren Racing Director.

Teambaas Eric Boullier erkent dat McLaren nog de nodige vraagtekens heeft.

Dat erkent teambaas Eric Boullier in de vooruitblik van het team. “We zijn absoluut beter voorbereid dan vorig jaar rond deze tijd het geval was, maar we zijn er niet aan toe gekomen de laatste aanpassingen en het laatste set-up werk te doen met oog op de eerste race.”

“We gaan dus met enkele vraagtekens naar Melbourne”, geeft Boullier toe, waarbij hij inziet dat het begin van het eerste raceweekend van 2016 ‘niet makkelijk’ zal worden. “In dat opzicht niet, dus we moeten de vrije trainingen goed benutten. Ik ben echter erg benieuwd om te zien waar we vergeleken met de rest staan.”

“Op het moment hebben we daar immers geen idee van, maar onze prioriteit is sowieso om op de top van ons eigen kunnen te presteren en tegelijkertijd over een goede betrouwbaarheid te beschikken”, vertelt Boullier, die zich verder niet aan voorspellingen waagt, behalve dat hij de hoop uitspreekt het beter te doen dan een jaar geleden.

Alonso & Button
Fernando Alonso en Jenson Button zijn ook erg benieuwd naar hoe competitief de McLaren MP4-31 en Honda-motor zullen zijn. “Het zal een uitdagend weekend worden, maar er zijn ook veel variabelen – zoals de nieuwe kwalificatie en bandenregels – terwijl de race zelf vaak ook onvoorspelbaar is. Alles is dus mogelijk”, denkt Button.

Teamgenoot Alonso denkt eveneens dat de nieuwe ‘afval-kwalificatie’ voor verrassingen kan zorgen en benadrukt verder vooral dat hij niet kan wachten om weer te racen. “We hebben een lange winter achter de rug, dus ik heb er enorm veel zin in om mijn helm op te zetten, vizier naar beneden te doen, de baan op te gaan en écht te beginnen.”