Het team van McLaren is nog niet geheel gewend aan het werken zonder haar voormalige technisch directeur Paddy Lowe, dat vertelt algemeen directeur Jonathan Neale.

Lowe (foto) maakte eind februari bekend het team te verlaten, met als gevolg dat hij sindsdien op non-actief staat en zijn rol als technisch directeur inmiddels is ingevuld door Tim Goss.

McLaren heeft alle vertrouwen in Goss, zo benadrukt Neale, maar de renstal uit Woking heeft het wegvallen van Lowe toch nog niet helemaal verwerkt, zo vertelt Neale aan ESPNF1: “We hebben sindsdien intern wat dingen veranderd, maar dat proces is nog steeds gaande.”

“We hebben het de laatste zes tot acht weken bovendien erg druk gehad en zwaar onder druk gestaan, dus het is lastig te zeggen hoe ver we precies zijn met het maken van veranderingen naar aanleiding van Paddy’s vertrek.”

“Tim en zijn jongens leveren echter goed werk en ook met oog op de voorbereidingen voor 2014 heeft het wegvallen van Paddy geen negatieve gevolgen voor ons, maar ik moet er natuurlijk wel voor zorgen dat we iemand hebben die – zoals Paddy – ook aan projecten voor de periode daarna kan werken”, zegt Neale, die er op lijkt te zinspelen dat McLaren momenteel iemand mist die dat doet.

Neale geeft verder nog aan dat McLaren het vertrek van Lowe – die officieel nog geen nieuwe werkgever heeft, maar naar alle waarschijnlijkheid naar Mercedes gaat – niet had zien aankomen: “Het was een verrassing. Dat iemand interesse heeft in de diensten van één van onze werknemers, is niet vreemd, maar dit hadden we niet verwacht. Paddy wilde na negentien jaar echter een nieuwe uitdaging.”