*

McLaren neemt Vandoorne op in Young Driver Programme

Eelco den Boer

Eelco den Boer

19 februari 2013 09:41

McLaren neemt Vandoorne op in Young Driver Programme
Renault Sport

Stoffel Vandoorne is toegetreden tot het Young Driver Programme van McLaren. De 20-jarige Belgische coureur won vorig jaar de Formule Renault Eurocup en rijdt dit jaar in de Formule Renault 3.5.

“Stoffel is een zeer capabele en ambitieuze coureur”, zegt McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. “Het doet ons deugd dat we hem hebben kunnen opnemen in ons juniorprogramma. We hebben hoge verwachtingen van hem.”

“Ik ben zeer verheugd dat ik ben geselecteerd voor het McLaren Young Driver Programme”, zegt Vandoorne. “McLaren is een van de grootste namen in de mondiale autosport. Het is een eer om deel uit te maken van dit opleidingstraject. Ik ga mijn uiterste best doen om zo veel mogelijk te leren en te presteren.”

Vandoorne voegt zich bij de Nederlander Nyck de Vries en de Deen Kevin Magnussen in het programma. De Vries komt dit seizoen uit in de Formule Renault Eurocup, terwijl Magnussen net als Vandoorne in de 3,5-literklasse in actie komt. De Belg neemt de plaats in van Robin Frijns bij Fortec Motorsport. De Nederland werd vorig jaar kampioen en is nu derde rijder bij Sauber. 

Lees meer over

Mclaren Vandoorne