McLaren-teambaas Andreas Seidl is onder de indruk van de ‘professionele aanpak’ van IndyCar-coureur Colton Herta tijdens zijn Formule 1-test eerder deze week. De Duitser is ‘erg blij met hoe deze test is verlopen’.

Herta kreeg begin deze week de kans om van de Formule 1 te proeven tijdens een tweedaagse test op Portimão, waar hij in de MCL35M van vorig jaar mocht stappen. Dat beviel de 22-jarige Amerikaan wel en hij was er na de test van overtuigd dat hij ‘snel genoeg is’ voor de Formule 1. Hij hoopt al een tijdje op een overstap naar de Formule 1, maar moet voorlopig nog wachten.

Bij McLaren zijn ze in ieder geval enthousiast over de prestaties van Herta. “Bij zo’n tweedaagse test heb je verschillende doelen”, legt Seidl uit. “We gaven Colton vooral de kans om aan de auto te wennen, maar de focus ging daarna naar de verschillende rijtechnieken.”

Lees ook: Herta voelt zich ‘snel genoeg voor de Formule 1’ na McLaren-test

Het was voor Herta niet alleen een kwestie van rondjes rijden. Als het ware werd een raceweekend nagebootst. “Bijvoorbeeld het wennen aan de verschillende operationele aspecten van een Formule 1-raceweekend, zoals het vergelijken van verschillende bandencompounds, het rijden met verschillende brandstofniveaus, kwalificatieruns en racesimulaties. Ik moet zeggen dat het team behoorlijk onder de indruk was van de manier waarop Colton met al deze uitdagingen omging en van zijn professionele aanpak”, aldus Seidl.

Bovendien was Seidl onder de indruk van de fysieke gesteldheid van Herta. “Hij kon echt door blijven gaan gedurende de twee dagen, dat was geweldig om te zien, wetende hoe uitdagend een Formule 1-auto op een circuit als Portimão kan zijn.”

“Uiteindelijk heeft hij door deze aanpak samen met het team het tempo geleidelijk kunnen opvoeren, vertrouwen kunnen winnen en ook de juiste balans kunnen vinden tussen risico’s nemen en toch de auto op de baan houden, wat altijd belangrijk is in een test als deze. Dus we zijn erg blij met hoe de test is verlopen”, besluit de McLaren-teambaas.