IndyCar-coureur Colton Herta is ervan overtuigd dat hij ‘snel genoeg’ is voor de Formule 1 na een tweedaagse Formule 1-test met McLaren. De Amerikaan maakte er eerder dit jaar geen geheim van dat hij de Formule 1 nog steeds als ultieme ambitie heeft.

Twee dagen lang mocht Herta de McLaren MCL35M van vorig jaar testen op het Portugese circuit van Portimão. De 22-jarige Amerikaan vermaakt zich prima in de IndyCar, maar heeft al vaker aangegeven dat hij ooit de overstap naar de Formule 1 wil maken. Hij wordt gezien als een van de potentiële McLaren Formule 1-coureurs voor de toekomst en om zich voor te bereiden op een eventuele overstap, kreeg hij een test van dat team.

Lees ook: IndyCar-coureur Herta test McLaren F1-auto in Portimão

Over het antwoord op de vraag of hij in staat zou zijn om in de Formule 1 te racen, hoeft Herta niet lang na te denken: “Ja. Je kan geen nee zeggen op zo’n vraag, anders zou je geen professionele coureur zijn”, aldus de IndyCar-coureur, die stelt dat hij ‘snel genoeg’ is voor de Formule 1. “Of mensen het daar nou mee eens zijn of niet, dat zal alleen de tijd leren.”

Herta hoopt daarom nog meer kansen te krijgen in een Formule 1-auto. “Hopelijk kan ik het dan bewijzen [dat ik snel genoeg ben]”, zegt Herta. “Ik voelde me op mijn gemak, ik kon de limiet voelen. Misschien ontbrak het nog aan constantheid, dat komt wel met meer dagen maar ik had het gevoel dat ik in de buurt van de limiet zat.”

Lees ook: Ricciardo ontkent geruchten: ‘Ik loop niet weg van de Formule 1’

Wat er ook uit de tests komt, Herta heeft er in ieder geval van genoten om achter het stuur van de MCL35M te kruipen. “Het was erg leuk”, blikt hij terug. “Twee geweldige dagen om aan de auto te wennen. Het is natuurlijk een beetje anders dan wat ik gewend ben, een beetje een andere rijstijl. De engineers waren erg behulpzaam om me op snelheid te krijgen. Wat een auto!”

Lees ook: IndyCar-kampioen Palou in 2023 naar McLaren al denkt CGR daar anders over

“Het is echt speciaal om niet alleen een eerste test in een Formule 1-auto te hebben, maar ook in een race-winnende Formule 1-auto”, vervolgt de enthousiaste Herta. “Het was een geweldige kans voor mij.” Hij bedankt teambaas Andreas Seidl en McLaren-CEO voor de kans om ‘hun auto voor twee dagen te lenen’.

Foto: McLaren