Daniel Ricciardo is niet van plan om zijn contract met McLaren vroegtijdig te beëindigen. Hij benadrukt dat hij het contract tot eind 2023 zal uitzitten en dat hij hoopt op verbetering.

De toekomst van Ricciardo werd een stuk onzekerder toen McLaren-CEO Zak Brown eerder dit jaar kenbaar maakte dat de coureur ‘niet aan de verwachtingen’ voldeed. Daar was de 33-jarige Australiër het mee eens en hij benadrukte dat hij op verbetering van de situatie hoopte.

Lees ook: IndyCar-coureur Herta test McLaren F1-auto in Portimão

Toch blijven de prestaties van Ricciardo, die vorig jaar nog de Grand Prix van Italië won, tegenvallen. Dat zorgt voor veel verhalen in de paddock, waarbij ondertussen al voor een halve Formule 1-grid aan coureurs als mogelijke vervangers is genoemd. Zo wordt Alpine-reserve Oscar Piastri gelinkt aan het zitje, mocht Ricciardo zelf besluiten te stoppen. Op die manier kan Williams-junior Logan Sargeant het plekje van Nicholas Latifi overnemen en krijgt Piastri dat langgewilde zitje.

Verder worden ook Sebastian Vettel en Williams-coureur Alexander Albon genoemd als kandidaten, evenals IndyCar-coureurs Colton Herta, Patricio O’Ward en nu ook Alex Palou, die volgend jaar de overstap naar McLaren Racing maakt. Kortom, veel mogelijke kandidaten, maar hoe denkt de man om wie de rijdersmarkt op dit moment draait er zelf over?

Lees ook: IndyCar-kampioen Palou in 2023 naar McLaren al denkt CGR daar anders over

Ricciardo heeft vandaag het moment aangegrepen om de geruchten naar het rijk der fabelen te sturen. Hij benadrukt in een bericht dat hij zijn contract, tot eind 2023, zal uitzitten. “Er zijn veel geruchten over mijn toekomst in de Formule 1, maar ik wil dat jullie het van mij horen”, schrijft Ricciardo in een bericht op sociale media. “Ik ben tot eind volgend jaar toegewijd aan McLaren en ik loop niet weg van de sport”, benadrukt hij. “Het is niet makkelijk geweest, maar wie wil dat nou!”

“Ik werk me te pletter met het team om te verbeteren en de auto weer daar te krijgen waar we horen te staan: vooraan”, vervolgt Ricciardo. “Ik wil dit nog steeds meer dan ooit. Ik zie jullie op Le Castellet”, sluit de Australiër af.