*

McLaren overtuigd van flinke progressie Renault

Eelco den Boer

Eelco den Boer

9 februari 2018 11:23

McLaren overtuigd van flinke progressie Renault
Sutton Images

De eerste signalen die McLaren heeft ontvangen van zijn nieuwe motorleverancier Renault zijn positief. McLaren-directeur geeft tegen Autosport aan ervan overtuigd te zijn dat het Franse merk een krachtigere en betrouwbaardere motor zal leveren.

“Er zijn zeker geen alarmbellen afgegaan”, zegt Brown. “Ik laat het liever aan Renault over om op de details in te gaan, maar ze komen heel zelfverzekerd over. Ze zijn tevreden waar ze staan op basis van de testbankresultaten, zeker wat de betrouwbaarheid betreft.”

Volgens Brown was het vermogen er vorig jaar ook wel, maar dienden zich problemen aan wanneer dat volledig werd aangesproken. Hij noemt de Grand Prix van Mexico als voorbeeld. Renault werd daar geplaagd door verschillende euvels, maar domineerde met de Red Bull van Max Verstappen ook de race. Brown verwacht dat Renault dit jaar net als Mercedes en Ferrari ook wat extra’s kan leveren in de kwalificatie.

Nadat de hernieuwde samenwerking met Honda op niets uitdraaide, besloot McLaren om per 2018 naar Renault over te schakelen. Het grootste verschil is ervaring volgens McLarens hoofdengineer Matt Morris. “Ze draaien al langer mee dan Honda en dat is duidelijk te merken. Daarom hebben we alles heel soepel kunnen inpassen.”

Lees meer over

Mclaren Renault