Fernando Alonso en Jenson Button kijken met een goed gevoel terug op de kwalificatie. Ze werden er beide uitgeknikkerd in Q2, maar de snelheid van de McLaren stemt het duo tevreden.

Fernando Alonso mag de race morgen aanvangen vanaf P12, één plekje voor teamgenoot Jenson Button. Eerstgenoemde is daar na afloop van de kwalificatie niet een beetje blij mee, hij is zelfs ‘superblij’: “We zijn veel competitiever dan we na de wintertests hadden verwacht en dat is geweldig nieuws. Het gat naar de Mercedessen was slechts 1.2 seconden en dat was echt een positieve verrassing.”

Alonso stond lange tijd in de top tien, maar werd uiteindelijk nog terugverwezen naar de twaalfde plaats door Carlos Sainz en Daniel Ricciardo. De top tien was dus niet haalbaar, laat staan een startbewijs voor Q3, weet Alonso: “Nee, maar daar hield ik geen moment rekening mee. Dat is echt een elitegroepje. Er mogen tegenwoordig maar acht auto’s aan meedoen, en voordat wij daarvoor in aanmerking komen, moeten we echt nog wel wat tijd zien te vinden.”

Button
Jenson Button deelt de vreugde van zijn teamgenoot – “Dit was tig keer beter dan wat we vorig jaar lieten zien”- deels, want hij vindt dat ze eigenlijk sneller hadden gemoeten. De Brit vermoedt echter dat er in de race meer eer te behalen valt dan in de kwalificatie: “Als ik eerlijk ben denk ik dat we een betere race- dan kwalificatieauto hebben. Bovendien kan er tijdens zo’n openingsrace veel misgaan. Niet iedereen zal een even probleemloze zondag hebben.”