McLaren kijkt vol verwachting uit naar de Indiase Grand Prix. Niet alleen omdat het een nieuwe evenement is, maar ook omdat het team de overwinningskansen hoog inschat.

Op 30 oktober wordt op het Buddh International Circuit nabij Delhi de allereerste Grand Prix van India verreden. “Ik verwacht iets speciaals, net als iedereen waarschijnlijk”, zegt McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. “Het is een circuit waar we nog niet hebben gereden en een land dat we nog niet hebben bezocht, dus het wordt een interessante ervaring.”

Whitmarsh denkt dat het circuit, waar zowel downforce als rechtelijnsnelheid belangrijk is, McLaren moet liggen. “We voelden ons sterk in Japan en ook in Zuid-Korea, maar Red Bull deed het daar geweldig. Hopelijk hebben wij in India weer de overhand. Daar streven we in ieder geval naar.”

“Ik zie geen reden waarom we er niet sterk zouden presteren”, vervolgt Whitmarsh. “Maar ik weet zeker dat Red Bull dat ook zal zijn en Ferrari zal ons ongetwijfeld ook proberen te verslaan. Pas als we er zijn, en bijvoorbeeld het baanoppervlak hebben kunnen bestuderen, kunnen we zeggen hoe iedereen ervoor staat.”