*

McLaren staat er goed bij op vrijdag

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

4 jaar geleden

McLaren staat er goed bij op vrijdag
Racepictures

Jenson Button en Kevin Magnussen reden zich op vrijdag makkelijk bij de beste tien van het veld. Een sterke teamprestatie van McLaren, ook al is het ‘nog maar vrijdag’.

Met name Kevin Magnussen mag tevreden zijn met wat hij op de vrijdag heeft laten zien. Het Marina Bay Street Circuit is, afgezien van de ronden in de simulator, compleet nieuw voor de jonge Deen. De baan bevalt hem echter wel.

“Het is gaaf om hier in de rondte te rijden”, laat de zoon van voormalig Stewart-coureur Jan Magnussen optekenen. “Ik denk dat we er redelijk goed voor staan, ook al valt dat nu nog niet met zekerheid te zeggen. We zijn nog volop bezig de nieuwe onderdelen te evalueren, dus wellicht kunnen we morgen zelfs nog beter voor de dag komen.”

“Wat vandaag wel meer dan duidelijk is geworden, is dat de superzachte banden erg snel slijten. De hardste van de twee compounds dit weekend, de zachte Pirelli-band, gaat gelukkig wat langer mee en stelt ons bovendien in staat een wat constanter tempo te rijden. Het wordt wat dat betreft nog een puzzel om de juiste strategie te bepalen.”

Voor Jenson Button was het naar eigen zeggen een genot om zijn bolide weer de sporen te geven door de straten van Singapore. “Dat blijft een feestje om te doen”, aldus de routinier die alles wel zo’n beetje heeft meegemaakt.

“We hebben tijdens de middagpauze wat veranderingen doorgevoerd, maar die pakten niet helemaal goed uit. We hebben dus een redelijk goed beeld van wat we morgen wel en niet moeten doen. Het ziet er niet verkeerd uit, zeker niet als we kijken naar de mensen die om ons heen staan.”

“Het verschil tussen de zachte en de superzachte banden is hier enorm groot, zo’n tweeënhalve seconde, al zie ik dat gedurende het weekend nog wel veranderen, hopelijk ten gunste van ons team. Verder mogen engineers ons niet meer coachen vanaf de pitmuur, maar omdat ze mij sowieso al nooit vertelden hoe ik een snel rondje dien te rijden, is er voor mij niet veel veranderd.”