McLaren heeft Andreas Seidl (43) aangesteld als de nieuwe teambaas van het Formule 1-team. Seidl was voorheen werkzaam als teambaas bij het LMP1-team van Porsche.

McLaren-CEO Zak Brown sprak de voorbije maanden voortdurend over een herstructurering bij het Formule 1-team. Met de aanstelling van Seidl lijkt die meer vorm te krijgen. In november waren er al geruchten dat Seidl bij een Formule 1-team aan de slag zou gaan. De Duitser zal als teambaas verantwoording afleggen aan Brown, die zelf de scepter blijft zwaaien over McLaren Racing, de overkoepelende organisatie.

Lees ook: Reorganisatie McLaren krijgt vorm, maar is nog niet afgerond

Seidl met Porsche-coureur Mark Webber.

Seidl voegt zich in 2019 bij McLaren, aldus het Britse team, dat verder in het midden laat wanneer die startdatum dan precies is. Seidl was hiervoor werkzaam bij Porsche’s LMP1-team, maar heeft ook al Formule 1-ervaring. Hij werkte van 2000 tot 2006 namelijk bij BMW Motorsport en was vervolgens tot 2009 werkzaam voor BMW-Sauber. Daarna werkte hij met BMW aan de terugkeer van het merk in de DTM.

‘Met McLaren vooraan terugkeren’
“Dit is een enorm privilege en een uitdaging, waar ik klaar en toegewijd voor ben”, aldus Seidl. “De kans om bij te dragen aan McLaren is heel speciaal en inspirerend. McLaren heeft de visie, leiderschap en ervaring, maar vooral en belangrijker nog de mensen om vooraan terug te keren. Dat zal absoluut mijn focus en missie worden. Ik kan niet wachten om bij het team te beginnen en te werken met mijn collega’s bij McLaren, de partner bij Renault, en natuurlijk Carlos en Lando.”

“We zijn verheugd dat Andreas bij McLaren komt om ons technische en operationele Formule 1-programma te leiden”, zegt Zak Brown. “Dit is een grote aanstelling voor ons op twee fronten. Ten eerste is dit een belangrijke stap in ons herstelplan in de Formule 1 en onze verbinding aan de sport op lange termijn. Ten tweede is centraal leiderschap van ons Formule 1-programma een belangrijk onderdeel van de strategie om op lange termijn uit te breiden naar andere vormen van autosport.”