McLarens reorganisatie zit er nog niet volledig op, maar het totaalplaatje op de fabriek in Woking begint wel steeds meer te lijken op wat CEO Zak Brown voor ogen heeft.

Dat vertelt de Amerikaanse topman van het Britse team aan Crash.net. “We zijn nog niet klaar. Ik weet sowieso niet of je überhaupt ooit klaar bent, maar het begint wel steeds meer een vorm te krijgen waar ik happy mee ben gezien het toekomstbeeld dat ik voor ons als raceteam heb.”

McLaren-topman Brown.

In Browns toekomstvisie voor McLaren is een sleutelrol weggelegd voor James Key, de technisch directeur die overstapt van Toro Rosso, maar nu nog met ‘gardening leave‘ thuiszit alvorens hij in Woking aan de slag mag. Volgens Brown wordt er ‘actief’ gesproken met Toro Rosso over wanneer Key bij McLaren kan beginnen. “En ik denk dat voor alle partijen een positieve uitkomst in het verschiet ligt.”

Lees ook: ‘Gardening leave’, ruzie en verraad: 6 technische toptransfers in de F1

Voor McLaren betekent dit, zegt Brown, dat Key op tijd kan beginnen om invloed te hebben op de 2020-auto. De verantwoordelijkheid voor de auto voor komend seizoen ligt, na het vertrek van de technische kopstukken Matt Morris en Tim Goss, bij de nog wel in functie zijnde chef aerodynamica Peter Prodromou, performance director Andrea Stella én (interim?) engineering director Pat Fry.

Lees ook: Technisch kopstuk Pat Fry keert terug bij McLaren